På 3d.signcom.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer

Världsledande på 3D-skrivare för metaller.

LaserCUSING® öppnar redan nya vägar för smycke-, medicinsk-, dental-, fordons- och flygindustrierna genom en effektivare produktutveckling. Concept Lasers utrustningar används för såväl serieproduktion som framställande av prototyper. Med LaserCUSING® går du från protoyp till produktion snabbare än någonsin.

LaserCUSING®  kommer från orden fusing (smältning) och casting (gjutning). Den patenterade tekniken har utvecklats av det tyska företaget Concept Laser och bygger på att man smälter samman metallpulver med laser, så kallad sintring. 

LaserCUSING®-processens fördelar:

  • Geometrisk frihet – komponenter med komplexa geometrier eller komponenter som inte kan produceras i ett stycke på konventionellt vis kan nu tillverkas utan att använda verktyg. Det finns till exempel inte några begränsningar när det gäller håligheter eller gallerstrukturer ens inuti produkten.

  • Grönare teknologi - LaserCUSING®-processen lämnar i det närmaste inte något spill alls. Metallpulver som inte smälts kan återvinnas helt och hållet.

  • Near net shape – Produktion av komponenter med near-net-shape eller ready-to-install-geometri kortar ner tillverkningstiden och sparar kostnader.

Individuella lösningar inom aerospace.

LaserCUSING® är perfekt tillämpligt för produktion av komplexa strukturer med tunna väggar. Komponenter med integrerade funktioner som konventionellt tillverkas i flera steg kan nu produceras i ett enda steg.

Processen ger förutsättningar för maximal effektivitet genom att man nu kan få fram nya, innovativa produktlösningar med tydlig viktreduktion.

Individuella lösningar för motor- och racingindustrierna.

Inom motorindustrin är tillverkning av komponenter med LaserCUSING® redan verklighet internationellt.

Tekniken används för produktion av bland annat motordelar, karosseri  och andra komponenter till fordon. Exakt, ekonomiskt och snabbt.

LaserCUSING®  revolutionerar dentalbranschen.

LaserCUSING® används till dentala produkter som kronor, bryggor och guider på ett betydligt snabbare och mer ekonomiskt vis. Allt i högsta kvalitet och med perfekt passform i material som kobolt-krom, titan eller ädelmetallegeringar.

DENTAURUM Group, partner och ledande inom området "precious-metal-free dental alloys" producerar exklusiva pulvermaterial för LaserCUSING®-metoden.

Implantat och medicinska instrument med LaserCUSING®

Den generativa lasersmältningsprocessen öppnar många nya möjligheter, inklusive tillverkning av individuella, biokompatibla implantat eller proteser med öppna porer/ytstrukturer. 

Massproduktion av implantat eller medicinska komponenter som inte kan tillverkas på konventionellt sätt eller endast kan tillverkas med stor svårighet är nu verklighet.

Ny effektivitet inom juvelerarbranschen.

Producera individuella smycken med en CAD-design i grunden och tillverka delarna i den ädelmetall du önskar. Direkt utan prototyper eller vaxmodeller.

LaserCUSING®-teknologin uppfyller alla önskningar och gör att du nu kan skapa förlagor, unika föremål eller serier med bästa ytfinish. Designa idag, klart imorgon!

Ekonomiska lösningar för verktygsmakare och formgjutning. 

Att ligga steget före konkurrenterna och nå marknaden snabbare är många gånger det som avgör. 

LaserCUSING®-tekniken garanterar en optimering av kvaliteten, snabbare förlopp och därmed lägre kostnader. 

Tillsammans med Concept Laser
erbjuder vi:

Konsultation

Välkommen att sätta Concept Laser på prov och se skillnaden på detaljer utskrivna med 3D-skrivare jämfört med komponenter tillverkade på konventionellt vis. Kom med på ett besök till Concept Laser och se och upplev LaserCUSING® "live". 

Maskiner och mjukvara

När vi vet vad ni vill uppnå - och när ni fått information om alla de nya möjligheter som öppnas tack vare LaserCUSING® - ser vi tillsammans ut maskin och mjukvara som är lämpligast för ert företag och era önskemål. Allt för maximal prestanda.

Skräddarsytt

Tillsammans med Concept Laser antar vi gärna utmaningen att utveckla en utrustning med LaserCUSING®-tekniken som är individuellt anpassad för just era behov.

Se kundreferenser

Concept Laser GmbH Företagspresentation

Error loading Partial View script (file: ~/Views/MacroPartials/_RssFeed.cshtml)
“We’re trying to help develop this process so that it becomes better and better. We further optimize it, we make the process faster, and we make it cheaper. At the same time we want to understand this process.” - Zachary Jones, additive manufacturing engineer, NASA