På 3d.signcom.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Läs mer

Concept Laser GmbH grundades år 2000 av Frank Herzog. Idag är företaget en av världens ledande leverantörer av maskiner och teknologi inom 3D-print för produktion av detaljer i metall.

Sedan december 2016 är Concept Laser en del av GE Additive, en division i det världsledande digitala industriföretaget General Electric. GE Additive grundades 2016 och förvärvade 75% av Concept Lasers aktier.

Den tekniska grunden är den patenterade teknologin LaserCUSING® från Concept Laser. "Powder-bed-based laser melting of metals" öppnar upp nya möjligheter för konfiguration och tillåter en verktygsfri, kostnadseffektiv framställning av mycket komplexa komponenter i förhållandevis små serier. Företagets kunder kommer från många olika sektorer i industrin, till exempel medicin- och dentalteknik, flygindustri, verktygsmakare, gjutformskonstruktion, bilindustri samt ur- och smyckesindustri. Concept Lasers 3D-metallskrivare processar ett flertal material inklusive rostfritt- och höghållfast stål, aluminium- och titanlegeringar och – för smyckestillverkning – ädelmetaller.

Förutom produktionsmaskiner av allra högsta kvalitet erbjuder Concept Laser och GE Additive också material och omfattande utvecklingsrådgivning för olika industrier. GE Additive arbetar löpande med vidareutveckling och omvandling inom industrisektorn av både mjukvara och nätverk för anpassningsbara och framåtblickande lösningar.